Cine sunt telespectatorii Antena 3 si Romania TV

Ne intrebam cine se uita la Antena 3 si Romania TV

  1. Oamenii care vor sa auda doar ce le place si a caror opinie a fost formata in anii comunismului;
  2. Cei care printre doua vizualizari ale canalului YT al lor Nelson Mondialu sau Dani Mocanu, mai arunca un ochi si la Antena 3;
  3. Fostii telespectatori ai OTV.

Dezvolt:

  1. Pai cum sa nu le placa auzului vorbele Danei Grecu… Aceasta, atunci cand nu isi cearta invitatul, dezbate teme ca horoscopul, bioenergia, cititul in palma etc. In fine, aceasta mi-a venit acum in minte, desi ar fi trebuit sa incep cu Mihai Gadea sau Mircea Badea sau Octvian Ursu etc, care nu rateaza nicio ocazie de a deschide cate o diacutie in care subiect principal sa fie Basescu(maleficul Basescu, cel din a carui cauza ninge, avem inundatii, suntem saraci samd). Evident, Mugur Ciuvica este un personaj cu totul special prin constructia sa. Acesta are pareri cu valoare de axioma pentru absolut orice subiect.
  2. Sunt acei oameni cu varste relativ fragede, care in general traiesc din banii parintilor, care consuma foarte mult internet si pe care, de obicei, ii vedem vara ca nu pot absolvi Bacalaureatul. Sunt aceia carora unii le spun trolli, pentru ca, unii dintre ei ajung sa fie platiti pentru a comenta postari, articole de presa, stiri video samd. Comentariile acestora ies usor in evidenta prin agramatismul de care dau dovada, dezacorduri crase si lipsa oricaror reguli de punctuatie.
  3. Unde credeti ca au migrat telespectatorii OTV? Acei oameni  care urmareau pana la 3 dimineata serialul Elodia? Greu de crezut ca acum urmaresc TVR…

Ei bine, ceea ce au in comun cele trei categorii de mai sus, este lipsa vointei de se informa din mai multe surse, de a-si face o selectie a stirilor. Un alt numitor comun al celor trei categorii este intr-o mai mica masura, dar elocventa,  lipsa de educatie a acestora. Pe asta se si bazeaza moderatorii acestor posturi, atunci cand arunca adevarate “bombe” informationale. Pentru ei este important doar mesajul primar, care la oamenii cu un nivel scazut de cunostinte, “prinde”. Degeaba se incearca ulterior dezmintirea stirilor false. Samanta este deja plantata in subconstientul maselor.
Lipsa de educatie este cea mai mare problema cu care ne vom confrunta in viitorul apropiat. Oamenii lipsiti de educatia de baza, esentiala unei societati dezvoltate, vor fi oameni neproductivi. Acestia se vor regasi fie in randul asistatilor social, fie in randul hotilor/talharilor. Oamenii respectivi, vor trai din bani pentru care nu vor fi contribuit vreodata. Oamenii respectivi vor avea copii pe care nu vor fi capabili sa ii educe si care vor perpetua comportamentul si obiceiurile parintilor.

Or, ultimele reforme promise deocamdata pentru invatamant vizeaza cresterile alocatiilor si ale burselor, transportul gratuit pentru elevi si studenti si ceva mariri salariale pentru profesori. Credeti ca acestea sunt masuri eficiente de imbunatatire a nivelului de educatie?…

Vedem cum ard cladiri, cum autostrazile se construiesc cu viteza melcului, cum ni se cer in acele dosare cu sina zeci sau sute de acte redundante, cum elevii devin analfabeti functional etc. De ce?! Pentru ca de-a lungul timpului, in functiile cheie ale majoritatii institutiilor au fost inscaunati oameni fara pregatire, cu diplome obtinute pe sest si al caror singur merit este acela de a fi fost membri de partid. Acelasi fenomen se intampla acum la cel mai inalt nivel al guvernului. Stau si ma intreb unde sunt si ce fac elitele partidului de la guvernare, pentru ca sunt convins ca sunt multi si au ceva de spus, nu doar atunci cand ii mai invita in platou Antena 3 si RTV.

De ce reformele din invatamant nu tin, in viziunea asa zisilor politicieni, de altceva decat de partea financiara? Oare 10, 15, 20 ron in plus la o alocatie de elev va face oare diferenta? Intr-o extrem de mica masura acei bani conteaza pentru cateva familii. Dar faceti, va rog, un calcul simplu si veti vedea ca lunar, cheltuielile cu actul educativ, depasesc cu mult alocatia. Atunci, de ce nu se indreapta in aceasta directie masurile de reformare? Adica:vouchere cu care oamenii sa poata cumpara DOAR manuale, uniforme, rechizite, ghiozdane. Sau, de ce nu, sa poate sa beneficieze gratuit de ele. 

Nu am auzit sau vazut in programul electoral masuri care privesc scaderea ratei de abandon scolar. Din nou ma intreb, exista un interes pentru care poporul sa fie incluturalizat?…

In schimb ma asteptam sa vad astfel de masuri dupa instaurarea guvernului. Nu am vazut asta, ci masuri pentru puscariasi si puscariabili. Daca ar fi dupa mine, as rezolva problema aglomerarii prin transformarea spitalelor inchise, a fostelor unitati militare sau a fostelor CAP-uri in institutii corectionale. Evident, toata aceasta munca ar trebui dublata de reforme in invatamant, pentru ca din nou revenim la problema invatamantului. Majoritatea celor care ingroasa randurile puscariasilor sunt oameni pentru care scoala a insemnat doar a sti sa scrie si sa citeasca.

Romania are nevoie de oameni educati si bine pregatiti profesional! Nu doar diplome de scoli inalte, procurate sau plagiate. Tara are nevoie de oameni care sa aduca valoare adaugata in toate domeniile, de la agricultura, metalurgie, electrotehnica, siderurgie si pana la servicii ca panificatie, instalatii electrice, instalatii sanitare, dulgherie, tesatorie samd.

Iar cei care vor ocupa functii cheie in institutiile statului, de care depinde viitorul copiilor nostri, sa fie oameni specializati si cu experienta in domeniul respectiv. Faptul ca un om este absolvent de Litere si este numit politic intr-o functie de secretar de stat in ministerul Agriculturii, inseamna ca platim un om degeaba, acesta neputand aduce plus de valoare activitatii ministeriale. De cealalalta parte, nu este suficient ca un om sa prezinte o diploma si sa fie mai departe angajat in minister. Cum in mediul privat exista concursuri riguroase de ocupare a posturilor, la fel se poate proceda si la stat. Nici macar la Antena 3 sau RTV nu sunt angajati oameni fara experienta in domeniu sau fara cunostinte de specialitate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s