Nu-i normal ce e normal, e normal ce-mi place mie!

“Nici eu nu sunt confortabil cu toata discutia asta cu clasa Economy. Eu folosesc clasa Economy inca de cand lucram la Comisia Europeana. De cand sunt PM am zburat de multe ori cu Economy. Dar acum cu fotografia asta (de care eu nu am stiut inainte sa o vad in presa), lumea are impresia ca e campania mea de PR. De ce nu putem accepta normalitatea ca normalitate fara atatea speculatii?” – Dacian Ciolos, Prim Ministrul Romaniei

Comentariul de mai sus, apartinandu-i premierului, a venit in contextul in care o parte a presei a si despicat firul in patru(zeci), reiesind din analizele pe text si pe fotografia aparuta(cu premierul la EC intr-o aeronava Tarom n.r.), ca toata aceasta vapaie reprezinta, de fapt, campania de PR a premierului.

Si chiar de-ar fi sa fie asa, campanie de PR sau nu, care este problema? Am citit atat de mult comentariile de presa, articolele si schitele generate de acest subiect, incat am uitat ca Tariceanu a sarit coada de la permise auto, sau ca Ponta urma sa fie exclus din barou(btw, a fost exclus pana la urma?), sau ca toti penalii partidelor fug ca sobolanii din calea cutremurului, catre barca PRU sau cate si mai cate subiecte care ar trebui sa ne faca sa ne fiarba sangele in vene de nervi si sa ne faca sa luam aminte de faptele lor, a.i. la urmatoarele alegeri sa nu mai suferim de amnezie, ca de obicei, si sa ii votam din nou pe aceiasi penali, corupti pana in maduva oaselor si care vad in politica acea portita prin care ei intra in curtea contractelor apetisante pentru propriile afaceri(bineinteles, administrate prin interpusi).

Gasiram subiect de presa: de ce a plecat Ciolos cu Economy Class? De ce cu Tarom?

Pai de asta arde camasa acum pe noi? Ne-am obisnuit atat de tare sa fim prostiti incat am inceput chiar sa credem ca sintem prosti, cu adevarat.

Primarul Londrei circula aproape zilnic cu metroul. Si era in exercitiul functiunii pe vremea aceea. Nu incepuse nici campania electorala sau alte campanii “de PR”. Omului chiar i se parea la indemana sa faca asta. Londonezii luau exemplu si aplaudau eventual, dar nici macar atata lucru nu faceau, pentru ca lor li se parea normal ca un om normal sa circule cu metroul, fie el chiar si Dom’ Primar! Chiar si fostul premier britanic, David Cameron, utiliza frecvent transportul in comun.

Noi, buricii pamanturilor, comentam! C-asa ne place noua,  sa fim reactionari! Noi sintem jurnalisti! Alergam dupa cate un click pe link-ul articolului scris de noi chiar cu pretul de a pune un titlu care nu are nicio legatura cu continutul articolului – vad asta din ce in ce mai des in publicatii cu reputatie. Ce mai conteaza, numaram click-urile si ne creste reputatia de jurnalisti, cu faculta terminata la apelul de seara si angajati pe plocoane de vreo matusa sau unchias, la ziar (sa manance si ei o paine).

Si tot aceiasi jurnalisti comenteaza ulterior si cu cine iese in club fiica cea mica a lui Adi Minune.

Asadar, dragi jurnalisti, voi care ar trebui sa culturalizati cumva tara sau macar sa atrageti atentia asupra chestiunilor de importanta majora, habar nu aveti ce trebuie promovat si ce nu. Contribuiti, probabil fara voia Dvoastra, la manelizarea, imbecilizarea si cocalarizarea tarii si a poporului astuia care si-asa nu mai studiaza decat emisiunile lui Maruta, Capatos si ailalti. Ne miram dupa aceea ca picam BAC-ul.

 Traiesc cu convingerea ce cele de mai sus nu au caracter general valabil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s